De website
Onze website 50+ vereniging weurt is handig om informatie te bekijken of op te zoeken. Het is ook handig deze op je bureaublad vast te zetten dan wel een tegel te maken. Op zich niet moeilijk om te doen en makkelijk als je even wil kijken. Met een klik ben je dan binnen. 

Op deze website komt o.a. aanvullende informatie te staan, aansluitend op wat er in de Cirkel gepubliceerd is en weetjes over wat er in ons dorp gebeurt. 


Er is een maandelijkse column;  gewoon een kijk en een kwinkslag op het dagelijkse leven. 


We proberen up-to-date te blijven, input vanuit de leden is welkom, de webmaster bepaald uiteindelijk wat er geplaatst wordt. 


De website werd in 2020 door gemiddeld 1012 mensen per maand bekeken.  
De website werd in 2021 door gemiddeld 1003 mensen per maand bekeken.
In de maand januari 2022 keken 1003 mensen op deze site, in februari 967 keer, in maart 925 keer, in april 1163 keer, in mei 667 keer en in juni 607 keer

Regelmatig kijken op deze site is een must.  Weetjes. 

Onder de toets documenten vindt u digitaal; 
- de Cirkel 
- de privacywetgeving AVG  

Onder de toets services voor leden vind u; 
- de kortingslijst van FASv 
- de kortingslijst van zorgverzekeraars                                                 - de kortingslijst van aangesloten winkeliers

------------------------------------------------Dagfietstocht.

Onder de naam Koos'fietstochten organiseren we om de 2 weken een fietstocht. Ook elk jaar houden we een fietsdagtocht. We zijn al op diverse plekken gestart in deze regio. 


Ook organiseren we elk jaar een dagfietstocht en dit jaar gingen we naar de Betuwe. We vertrokken met 26 deelnemers. Via een mooie tocht stopten we als 1e in Slijk-Ewijk voor een kopje koffie met gebak. Vervolgens reden we langs fruitbomen en langs de Linge naar Hemmen voor de lunch. Zowel koffie als lunch waren goed verzorgt en zorgden voor wat extra sfeer aan deze fietstocht. 

Na 47 kilometer waren we zo rond half 4 weer terug bij De Kloosterhof. Een prima dag met goed weer, een mooie route en leuk gezelschap. Theo en Cor hadden voor een succesvolle dag gezorgd.


------------------------------------------------------

Onze minder validedag. 

Nadat we helaas verschillende keren moesten uitstellen om de bekende redenen, konden we onze minder valide leden op 1 juli 2022 uitnodigen om deze gezellige ontmoetingsdag mee te maken. Zoals Wilbert in zijn welkomswoord terecht zei is de naam minder validedag ongelukkig gekozen. Daar moeten we nog eens over nadenken en als iemand een suggestie heeft hierover horen wij dat graag. 

Er waren 48 mensen uitgenodigd en 44 mensen waren aanwezig. Verschillende mensen werden thuis opgehaald. De dag werd ingevuld met koffie met gebak, een lunch en een borrel. Tussendoor vermaakte een goochelaar de mensen met zijn onnavolgbare magische kunsten. Er was live muziek met oude en nieuwere liedjes die vooral herkenbaar waren. 

We werden dit jaar gesponsord door het Engie Omgevingsfonds met een hele mooie bijdrage zodat we dit ook goed konden organiseren. De organisatie had gezelligheid voor de gasten hoog in het vaandel staan en dat is zeker gelukt. De aankleding van de zaal, het programma en vooral de mensen zelf maakte deze dag zeer geslaagd. 

'Volgend jaar weer?', was een veel gehoorde vraag. En dat doen we! Foto's van deze dag staan in het fotoalbum van deze site. 

-------------------------------------------------------


De avond4daagse.

De Avond4daagse 2022 in Weurt was een uitgesproken daverend succes. Na 2 keer te moeten uitstellen in verband met corona en een 2 daags wandelevenement vorig jaar, kon het dit jaar weer los. De commissie voor deze activiteit heeft uitstekend werk verricht. 

Er deden 198 wandelaars mee. Zowaar een heel mooi aantal, zeker als je ziet dat een wandelevenement in andere dorpen tot wel 30% was terug gelopen. 


Het weer zat gelukkig mee, ondanks de voorspellingen. De afstanden waren goed verdeeld onder de deelnemers met de aantekening dat we veel 15 km lopers hadden in tegenstelling tot andere jaren. 

De sponsors lieten het ook niet afweten, NAG zorgde voor de muziek op de 4e dag bij de finish en vooral de wandelaars waren de winnaars tijdens deze Avond4daagse. 

De foto impressie staat in het fotoalbum van deze site.

--------------------------------------------------------------


Tref-en-Doe-middag met ingang van 12 mei elke donderdag om 14.00 uur in De Kloosterhof(voorheen inloop) 
                                                                                                 
Aan het huidige programma op de donderdagmiddag zijn nieuwe activiteiten toegevoegd. Hierbij moet je denken aan sjoelen, bridgen, biljarten, koersbal en darten. 
Gedurende bepaalde perioden van het jaar worden hier thema-activiteiten aan toegevoegd zoals wenskaarten maken, vogel- en insectenhuisjes maken, diamant painting, schilderen, een mozaïek maken, glas-in-lood/tiffany maken, bloemschikken, patchwork, werk met wol etc. 

Er zijn veel vrijwilligers verbonden aan deze Tref-en-Doe-middagen
De thema-activiteiten kunnen worden gehouden op donderdagmiddag maar ook op andere dagen en/of avonden. Alle leden zijn altijd van harte welkom maar kunnen voor de verandering ook eens een introducé meenemen. 
Voel je welkom! 

Voor de vakantiemaanden juli en augustus zie de agenda.


----------------------------------------------------------------

Korting via seniorenpas.  

Het succes van de gezamenlijke seniorenverenigingen zorgt er o.a. ook voor dat winkels en bedrijven voor ons mee willen werken. Zij geven op vertoon van de Seniorenpas korting op aankopen. Een dankbare geste van deze ondernemers waar wij ze zeer dankbaar voor zijn. Zo maken we op deze manier het lidmaatschap van een van de Seniorenverenigingen in de gemeente Beuningen aantrekkelijk. De actuele lijst staat vermeld onder de toets 'Service voor leden'. Kijk het na voor je gaat winkelen en gun deze ondernemers je klandizie.  

---------------------------------------
Klussen. 

In verschillende Cirkels bood Wilbert Schoenmakers aan om kleine klusjes bij mensen te willen gaan doen. En zie hier; enkele klusjes zijn al gedaan. 

De bedoeling is om specialisten zoals elektriciens, ict-ers of zomaar handige handjes te verenigen in een cluster om mensen te helpen. Kleine klusjes, daar gaat het om. 

Bel gerust met Wilbert, tel. 06 36396901 als je mee wil doen in de cluster en een klusje hebt.   ---------------------------------------------
Persberichten


  

Reist u met vervoer van Avan?

 


Vanaf 1 januari 2022 betaalt u een toeslag als u kort van tevoren een rit reserveert. In dit bericht leest u meer.

Hoe werkt het?

·  -- Reserveert u een rit waarbij ze u om 13.00 uur ophalen, dan kunt u deze rit tot 10.00 uur boeken zonder extra toeslag te betalen.

·  -- Boekt u uw rit tussen 10.00 en 12.00, dan betaalt u per reiziger een keer extra het opstaptarief van het Wmo tarief met korting.

·  -- De toeslag geldt voor iedereen die een eigen bijdrage betaalt, dus ook voor medereizigers of een sociaal begeleider. Voor kinderen onder de drie jaar en voor medisch begeleiders betaalt u geen eigen bijdrage en dus ook geen toeslag.

·   -- De toeslag geldt ook als u binnen drie uur voor de vertrektijd nog een wijziging doorgeeft. Dat kan een gewijzigde vertrektijd of locatie zijn, maar ook een extra medereiziger of hulpmiddel (bijvoorbeeld rolstoel).

Wanneer geldt de extra toeslag niet?

·  -- Bij afspraken in het ziekenhuis is een eindtijd niet altijd voorspelbaar. Daarom wordt er een uitzondering gemaakt voor het boeken van de terugrit vanuit ziekenhuizen. Wilt u een rit boeken vanuit het ziekenhuis naar huis, dan kan dit tot 1 uur van tevoren zonder dat de toeslag geldt.

·  -- Reserveerde u een rit en heeft u de taxichauffeur niet gezien (loosmelding)? Dan kunt u nog steeds met de calamiteitenlijn bellen. Binnen 30 minuten komt er een taxi. Ook in dit geval geldt de toeslag niet.

Waarom neemt Avan deze maatregelen?

Hierdoor kan Avan vervoer beter inplannen.   

-----------------------------------------------

PONTJES WEER DAGELIJKS IN DE VAART 

Na een mooie start van het vaarseizoen waarbij de voetveren alleen in de weekeinden in de vaart waren wordt er vanaf zaterdag 11 juni 2022 door alle fiets- en voetveren van Uit®waarde weer dagelijks gevaren. 

De pontjes zijn te vinden over de Waal (Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard en VarikHeerewaarden), over de Maas (Pontje Ham, Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen), over de Neder-Rijn/Lek (Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren en Liniepont) en over de Linge (Galgenwaard-Heukelum). 

Volgens het vaarschema wordt er dit jaar tot en met zondag 15 september dagelijks gevaren van 10.00 – 18.00 uur . De Liniepont vaart tot 17.15 uur . Het seizoen wordt afgesloten met de laatste twee weekenden van september. Op de vaarschemaborden en website staan de exacte laatste afvaarten vermeld. 


Op alle voetveren van Uit®waarde is contactloos betalen de norm. Dit zorgt, vooral op de drukke dagen, voor een snellere doorstroom. Informatie over het vaarschema en eventuele stremmingen zijn te vinden op uiterwaarde.nl of         tel. 0344 22 88 00. Volg ons ook via facebook (voetveer uiterwaarde) en twitter (voetveer) voor de laatste nieuwsberichten.