De website
Onze website 50+ vereniging weurt is handig om informatie te bekijken of op te zoeken. Het is ook handig deze op je bureaublad vast te zetten dan wel een tegel te maken. Op zich niet moeilijk om te doen en makkelijk als je even wil kijken. Met een klik ben je dan binnen. 

Op deze website komt o.a. aanvullende informatie te staan, aansluitend op wat er in de Cirkel gepubliceerd is en weetjes over wat er in ons dorp gebeurt. 


Er is een maandelijkse column;  gewoon een kijk en een kwinkslag op het dagelijkse leven. 


We proberen up-to-date te blijven, input vanuit de leden is welkom, de webmaster bepaald uiteindelijk wat er geplaatst wordt. 


De website werd in 2020 door gemiddeld 1012 mensen per maand bekeken.  
De website werd in 2021 door gemiddeld 1003 mensen per maand bekeken.
In de maand januari 2022 keken 1003 mensen op deze site, in februari 967 keer, in maart 925 keer en in april 1163 keer

Regelmatig kijken op deze site is een must.  Weetjes. 

Onder de toets documenten vindt u digitaal; 
- de Cirkel 
- de privacywetgeving AVG  

Onder de toets services voor leden vind u; 
- de kortingslijst van FASv 
- de kortingslijst van zorgverzekeraars                                                 - de kortingslijst van aangesloten winkeliers

------------------------------------------------
Algemene ledenvergadering: De indruk. 
Op woensdag 11 mei hebben we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Mogelijk door de uitvaart van een prominente Weurtenaar was de opkomst wat lager dan andere jaren maar de deelname was er niet minder om. De belangrijkste punten kwamen wat langer aan de orde zoals de statuten wijziging, financieel verslag en een inkijkje op onze activiteiten. 

De nieuwe naam '50+ Vereniging Weurt' wordt officieel ingevoerd en bestuursleden zijn niet meer aan een vaste periode gebonden om maar enkele voorbeelden te noemen. 
Het financieel verslag was op orde en decharge is verleend. De kascommissie was zeer tevreden. 
De plannen mbt de activiteiten werden met instemming beluisterd. De nieuwe opzet van de Inloop op de donderdagmiddag, de 'Tref-en-doe-middag' werd toegelicht en vond instemming bij de aanwezigen. 
De conclusie is dat we een zeer gezonde en actieve vereniging hebben met veel vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken als daar om wordt gevraagd. 

Na de pauze was er een medewerkster van de Rabobank om de aanwezigen uit te leggen hoe oplichters te werk gaan. Een zeer leerzame uiteenzetting. 
Al met al een vruchtbare middag met bruikbare informatie. 


-------------------------------------
Tref-en-Doe-middag met ingang van 12 mei elke donderdag om 14.00 uur in De Kloosterhof(voorheen inloop) 

Eind vorig jaar waren wij van plan de inloop, die elke donderdagmiddag in De Kloosterhof wordt georganiseerd, om te vormen naar een Tref-en-Doe-dag. We wilden een open dag ter informatie en deze stond toen voor november gepland. Helaas gooide een hernieuwde lockdown roet in het eten.  

Het was dus enkel uitstel want voor woensdag 20 april stond deze Open Dag opnieuw op het programma. Wij nodigden iedereen uit om naar De Kloosterhof te komen. De Open Dag begon om 13.00 uur en de koffie en thee stonden zoals altijd gratis voor u klaar. 


De middag was goed bezocht. Verschillende stands waren ingericht om te laten zien wat we gaan bieden in deze nieuwe opzet. We hebben een mooi stapeltje inschrijvingen binnen maar deelname aan de verschillende activiteiten kan nog steeds. Er kunnen niet genoeg mensen komen op deze middagen om het ontmoetingsaspect zo groot mogelijk te laten zijn.

Aan het huidige programma op de donderdagmiddag worden dus nieuwe activiteiten toegevoegd. Hierbij moet je denken aan sjoelen, bridgen, biljarten, koersbal, darten en actief met wol. 
Gedurende bepaalde perioden van het jaar worden hier thema-activiteiten aan toegevoegd zoals wenskaarten maken, vogel- en insectenhuisjes maken, diamant painting, schilderen, een mozaïek maken, glas-in-lood/tiffany maken, bloemschikken, patchwork etc. Er zijn veel vrijwilligers verbonden aan deze Tref-en-Doe-middagen
De themaactiviteiten kunnen worden gehouden op donderdagmiddag maar ook op andere dagen en/of avonden. Alle leden zijn altijd van harte welkom maar kunnen voor de verandering ook eens een introducé meenemen. Voel je welkom! 

NB. De eerste middag, donderdag 12 mei, in deze opzet kon geslaagd genoemd worden. Er waren nieuwe mensen gekomen om kennis te maken, er werd deelgenomen aan de aangeboden activiteiten en de stemming was gezellig en gemoedelijk. Een opsteker voor die mensen die nog twijfelen om ook te komen, dus voel je welkom en kom een keer kijken.

----------------------------------------------------------------

Minder valide dag afgelast.

Helaas kon de geplande minder valide dag op vrijdag 6 mei niet door gaan omdat we het risico van coronabesmetting niet konden nemen. 

Er zijn onder onze met name oudere leden de nodige mensen, kort voor deze dag, die besmet zijn geweest. Weer afgelast denk je dan maar we beseffen hierbij terdege dat corona nog lang niet weg is. We hebben de genodigden een bloemetje gebracht ter compensatie, een geste die zeer op prijs werd gesteld.

Een volgende datum wordt gepland en er worden dan opnieuw leden uitgenodigd. En dan maar hopen dat we een gezellige ontmoetingsdag kunnen maken met elkaar.  

----------------------------------------------------------------- 


Korting via seniorenpas.  
Het succes van de gezamenlijke seniorenverenigingen zorgt er o.a. ook voor dat winkels en bedrijven voor ons mee willen werken. Zij geven op vertoon van de Seniorenpas korting op aankopen. Een dankbare geste van deze ondernemers waar wij ze zeer dankbaar voor zijn. Zo maken we op deze manier het lidmaatschap van een van de Seniorenverenigingen in de gemeente Beuningen aantrekkelijk. De actuele lijst staat vermeld onder de toets 'Service voor leden'. Kijk het na voor je gaat winkelen en gun deze ondernemers je klandizie.  

---------------------------------------

Paasbrunch. 

Op 10 april hadden wij als vereniging een unicum: een Paasbrunch. Voor het eerst in ons bestaan aan onze leden aangeboden. In de plaats gekomen voor de Kerstbrunch die niet kon doorgaan in verband met corona. 


Deze Paasbrunch was met 97 deelnemers een groot succes! De gerechten waren heerlijk, de borrel na de brunch lekker en de sfeer was heel goed. We hadden een muzikant die 3,5 uur speelde en ook tussen de tafels door kwam. Hij zorgde voor oude en nieuwe liedjes, heel herkenbaar allemaal en makkelijk mee te zingen. 
Met dit succes zou je zeggen dat het voor herhaling vatbaar is. Met z'n allen maar eens over nadenken.
---------------------------------------

Klussen. 

In verschillende Cirkels bood Wilbert Schoenmakers aan om kleine klusjes bij mensen te willen gaan doen. En zie hier; enkele klusjes zijn al gedaan. 

De bedoeling is om specialisten zoals elektriciens, ict-ers of zomaar handige handjes te verenigen in een cluster om mensen te helpen. Kleine klusjes, daar gaat het om. 

Bel gerust met Wilbert, tel. 06 36396901 als je mee wil doen in de cluster en een klusje hebt.   ---------------------------------------------

Bijzonder concert 22 mei

 

           "ECHO's VAN OVERAL"

 

                                          


Op de valreep moest het concert dat op 28 november jl. gepland was door de coronamaatregelen afgelast worden; het zat in het vat, is niet verzuurd en vindt nu plaats op zondag 22 mei om 15.00 u. Dan verzorgt R-chestra een concert in de St-Andreaskerk te Weurt.

 Het concert staat in het teken van vrijheid als ideaal- en basis voor de verbinding tussen de vele etniciteiten die de wereldbevolking kent. Tevens is het een illustratie van de hervonden vrijheid na een periode van beperkingen. Het zou een aambeeld kunnen zijn waarop de positieve elementen van de verschillende etniciteiten tot een eenheid gesmeed kan worden. Vooral nu de gigantische geopolitieke problemen ons boven het hoofd dreigen te stijgen is dit een sterk gevoelde behoefte.

De St-Andreaskerk, rustiek gelegen aan de dijk in Weurt, is bij uitstek een plek die de ambiance biedt voor de muzikale uiting van dit ideaal.

 "R-CHESTRA" maakte vele concertreizen in binnen- en buitenland en verleende diverse malen haar medewerking aan t.v.- en radioprogramma’s. De wereldomroep heeft CD’s van de groep tot twee maal uitgeroepen tot de beste in de categorie wereldmuziek van Nederlandse bodem. De groep werkt regelmatig samen met gerenommeerde gast-musici uit landen over de gehele wereld.

Het concert is vrij van entree maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

 ----------------------------------------------

Persberichten

Reist u met vervoer van Avan?

Vanaf 1 januari 2022 betaalt u een toeslag als u kort van tevoren een rit reserveert. 

In dit bericht leest u meer.
Hoe werkt het?

·  -- Reserveert u een rit waarbij ze u om 13.00 uur ophalen, dan kunt u deze rit tot 10.00 uur boeken zonder extra toeslag te betalen.

·  -- Boekt u uw rit tussen 10.00 en 12.00, dan betaalt u per reiziger een keer extra het opstaptarief van het Wmo tarief met korting.

·  -- De toeslag geldt voor iedereen die een eigen bijdrage betaalt, dus ook voor medereizigers of een sociaal begeleider. Voor kinderen onder de drie jaar en voor medisch begeleiders betaalt u geen eigen bijdrage en dus ook geen toeslag.

·   -- De toeslag geldt ook als u binnen drie uur voor de vertrektijd nog een wijziging doorgeeft. Dat kan een gewijzigde vertrektijd of locatie zijn, maar ook een extra medereiziger of hulpmiddel (bijvoorbeeld rolstoel).

Wanneer geldt de extra toeslag niet?

·  -- Bij afspraken in het ziekenhuis is een eindtijd niet altijd voorspelbaar. Daarom wordt er een uitzondering gemaakt voor het boeken van de terugrit vanuit ziekenhuizen. Wilt u een rit boeken vanuit het ziekenhuis naar huis, dan kan dit tot 1 uur van tevoren zonder dat de toeslag geldt.

·  -- Reserveerde u een rit en heeft u de taxichauffeur niet gezien (loosmelding)? Dan kunt u nog steeds met de calamiteitenlijn bellen. Binnen 30 minuten komt er een taxi. Ook in dit geval geldt de toeslag niet.

Waarom neemt Avan deze maatregelen?

Hierdoor kan Avan vervoer beter inplannen.   

-----------------------------------------------

 

START VAARSEIZOEN FIETS- EN VOETVEREN

 

Kerk-Avezaath – Uit®waarde is verheugd dat op zaterdag 30 april 2022 het vaarseizoen van de pontjes weer van start kan gaan. De officiële opening van het vaarseizoen vindt plaats op het Pontje Ham. 

Vanaf 30 april wordt er gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen gevaren met de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, VarikHeerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg). 


De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10.00 – 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. 

Vanaf 11 juni wordt er tot en met zondag 11 september dagelijks gevaren. Het seizoen 2022 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. Laatste vaardag zondag 25 september. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt er extra gevaren. 

Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema. Het informatienummer voor de pontjes is 0344 22 88 00. Voor meer informatie kijk op uiterwaarde.nl  

-----------------------------------------------